Have
HVORNÅR ER DET TID TIL AT OMPOTTE PLANTER?

HVORNÅR ER DET TID TIL AT OMPOTTE PLANTER?

Hvis du har haft glæde af en stueplante i en række måneder eller endda år, opstår spørgsmålet før eller siden: Er det tid til en ny potte? Den skal selvfølgelig have plads nok til at vokse i al sin pragt. Men hvordan ved du, hvornår du skal ompotte dine planter? Dette er de tegn, du skal holde øje med.

Tegn fra neden
Står planten i en potte med et hul til dræning? Kig derefter under gryden. Vokser rødderne ud af drænhullet? Dette er et af de tydeligste tegn, du kan finde: planten har helt sikkert brug for en større potte. Løsn forsigtigt rødderne fra bunden, når du ompotter dem, så de ikke bliver beskadiget for meget.

Overskud af rødder
Plantens rødder kan også begynde at stikke ud fra toppen. Hvis det er tilfældet, hjælper det ikke, hvis du blot smider noget jord ovenpå. Du kan ikke gøre dette i det uendelige. Det er virkelig på tide at få en ny gryde.

Misfarvning af blade
Gule blade eller et stort tab af blade kan også være et tegn på, at planten er klar til at blive pottet om. Stueplanten kan ikke længere få nok næring fra jorden til at forblive stærk og sund. Når du ompotter, skal du sørge for at bruge den rigtige pottemuld med et tilskud af næring til stueplanter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.