Have
BESKÆRING AF KLATREPLANTER: HVORDAN DU HOLDER DEM I SKAK

BESKÆRING AF KLATREPLANTER: HVORDAN DU HOLDER DEM I SKAK

Klatreplanter er ofte stærke og klarer sig meget godt, hvis de ikke beskæres. Alligevel skal de nogle gange beskæres. Ikke nødvendigvis af hensyn til deres helbred, men for at holde klatrere i skak. Nogle klatreplanter har en tendens til at vokse og vokse for meget. Det er der ikke plads til i en pæn og ren have! Beskær klatreplanter på denne måde.

Regler for tommelfingerregler
Der findes alle slags klatreplanter, men når det kommer til beskæring, får de fleste klatreplanter den samme behandling. Der er nogle få faste regler, som du skal huske. Brug f.eks. altid rene beskæringsredskaber. Du ønsker trods alt ikke at forurene smukke klatrere med noget.

Desuden kan du altid huske på følgende regel. Klatreplanter, der blomstrer før sommeren – dvs. før den 21. juni – kan beskæres efter blomstringen. Alt, der blomstrer efter den 21. juni, bør beskæres i det tidlige forår.

For dit helbred
Nogle klatreplanter skal beskæres. Især smukke blomstrende planter som Passiflora eller nogle Clematis. De kan fryse om vinteren, og det betyder ikke meget for deres sundhed. Hele planten kan blive påvirket og til sidst dø. Det er meget vigtigt at beskære disse døde dele tilbage straks efter vinteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.